Tandem is nieuwe partij in Hulshout

Met Tandem dient een nieuwe politieke formatie zich aan in Hulshout. Tandem is een samenwerking tussen Volksunie en Agalev.

Bart Timperman

BR>Hulshout is sinds mensenheugenis een CVP-bastion waartegen allerlei vormen van oppositie zijn uitgeprobeerd. De jongste jaren

regeert

burgemeester Mark Verhaegen met een meerderheid van zestien op de negentien zetels. De Volksunie met één en de SP met twee zetels proberen er voor enig weerwerk te zorgen, maar alle waarnemers zijn het erover eens dat de oppositiefut er wat uit was. De Hulshoutse gemeenteraden hebben de reputatie tot de kortste van het land te behoren.

Tijdens de komende verkiezingen moet Tandem voor een nieuw geluid in de Hulshoutse politiek zorgen. Agalev, dat nog nooit vertegenwoordigd was in de raad, bundelt de krachten met de Volksunie. Ook de SP werd aangezocht voor de kartellijst, die dan waarschijnlijk een andere naam had gekregen. De SP verkiest om autonoom naar de kiezer te stappen. Voorlopig houden SP en Tandem de details over programma en lijsten nog geheim. Tandem ontvouwt op 30 mei de plannen, de SP na een slotvergadering op 5 juni.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio