Jonge Ann De Cnodder trekt VLD-EGB lijst Vorselaar

De nieuwe Vorselaarse partij VLD-EGB heeft haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. De 28-jarige Ann De Cnodder staat op de eerste plaats en wil het schoppen tot burgemeester van Vorselaar.

Bart Van den Langenbergh

BR>De EGB is al jaren in de Vorselaarse gemeenteraad vertegenwoordigd. De partij, met de huidige schepenen Daniël Claes en Ludo Geerts, zocht naar vernieuwing en kwam terecht bij nieuwkomer VLD. "Omdat Ludo Geerts aankondigde te stoppen en ook anderen afhaakten, vonden we het interessant om met de VLD toenadering te zoeken. De VLD bestaat uit zeer gedreven, jonge krachten", zegt Daniël Claes die zijn politieke ervaring graag uitleent aan de nieuwkomers.

De kandidatenlijst bestaat uit tien kandidaten van de EGB en negen politici die lid zijn van de VLD. Ann De Cnodder staat op de eerste plaats, gevolgd door raadsleden Daniël Claes en Tjén Mariën (43). Onderaan de lijst staat Cis Van Den Broeck (52), een bekend figuur in het Vorselaarse verenigingsleven. Op de achtste plaats vinden we Linda Verberckmoes (42) terug, de directrice van het rusthuis Hof ter Lande. Leslie van Tendeloo (24), huidige voorzitter van de jeugdraad, kreeg de voorlaatste plaats toegewezen en wil de jongeren in de gemeente aanspreken.

Mocht de VLD-EGB aan de macht komen, dan zal Daniël Claes het burgemeesterschap niet voor zich opeisen. "Onze eerste kandidaat wordt burgemeester en dat is dus Ann De Cnodder. Het aantal voorkeurstemmen is hiervoor niet doorslaggevend", aldus Claes.

Ann De Cnodder deed vorig jaar al mee aan de nationale verkiezingen bij de VLD en werkt momenteel als medewerkster bij de VLD-senatoren André Geens en Martine Taelman. "Mijn goede resultaten bij de nationale verkiezingen was een stimulans om ook voor de gemeenteraadsverkiezingen te gaan", zegt De Cnodder.

Vastgoed

Jobs in de regio