Raadsleden duwen vernieuwende CVP-lijst Zwijndrecht

Het Zwijndrechtse CVP-bestuur keurde zopas eenparig de modellijst voor de gemeenteraadsverkiezingen goed. Vrijdag

pollen

de leden. Eerder was al bekend geraakt dat raadslid Bruno Byl de lijst trekt. De andere CVP-raadsleden kozen voor een plaatsje onderaan, om volop ruimte te laten voor 'nieuwe gezichten'.

Peter Heirman

BR>Het Zwijndrechtse CVP-bestuur legt zijn leden vrijdag een erg vernieuwende modellijst voor. Huidig CVP-raadslid Bruno Byl trekt de lijst en 'coacht' een ploeg die vooral uit nieuwkomers bestaat. Yoke Tits staat tweede op de lijst, Marc Janssens derde, Cecile Windelen vierde en de 22-jarige Johan Deheusch vijfde.

In de volledig 'geritste' lijst krijgen verder drie jongeren onder de dertig een plaats bij de eerste tien. Raadslid en oud-schepen Luc Vanderheyden is lijstduwer. En ook de twee andere CVP-raadsleden, voormalig OCMW-voorzitster Ann Van Damme (op 24) en oud-schepen Gaston Lesire (op 23) kozen voor een plaats onderaan. Ann Van Damme krijgt wel de tweede plaats op de modellijst voor de provincieraadsverkiezingen.

Voorzitter Alain T'Syen is bijzonder tevreden met de lijst. "We brengen verjonging, vernieuwing en vervrouwelijking werkelijk in de praktijk. Bovendien is er niet blind gekozen, maar hebben we gezocht naar personen die reeds heel wat ervaring hebben in het gemeenschapsleven in onze gemeente en de nodige kwaliteiten hebben om deel te nemen aan het bestuur".

Nu in het nieuws