Op ontdekking met SeXplorer

Sinds woensdag in de winkel én ook op onze bureau beland: seXplorer, een interactieve cd-rom voor jongeren over liefde en seksualiteit. Een antwoord op al je vragen en tegelijk een leuk speeltje? Afspraak volgende week op deze bladzijde, tegen dan hebben we het schijfje helemaal binnenstebuiten gekeerd.

Sam Valkenborgh

BR>SeXplorer is een tweetalig product van MJA, de jongerenbeweging van de socialistische mutualiteiten. MJA is sinds 1989 actief op het vlak van aids-preventie en tekende onder meer voor de strip Jo (over een meisje dat met het HIV-virus is besmet), de Condoshop en de Condo-Tento, een mobiele tentoonstelling die 11.000 jongeren wist te lokken. De seXplorer is de jongste spruit in het preventierijtje.

Wat valt er te verwachten? Een totaalpakket, met vooral een karrenvracht aan informatie. Vreemde termen zoek je op in een sekswoordenboek, hulporganisaties in het adressenboek. Verscheidene thema's - zoals

aids nuchter bekeken

of

Vrijen in vreemde continenten

- proberen een antwoord te geven op al je vragen. En verder vind je op de cd-rom een behendigheidsspel en een quiz waaraan wedstrijden zijn gekoppeld. Allemaal met behulp van Jim en Line, twee virtuele tieners die je door seXplorer gidsen.

"Onze projecten zijn gedurfd en eigenzinnig", zegt nationaal MJA-secretaris Siska Germonpré. "Wij willen de jongeren eerlijke informatie meegeven, niet rond de pot draaien." Of dat met seXplorer is gelukt, lees je dus volgende week in MEGA.

SeXplorer, 499 frank, info: www.mja.be, 02.515.02.51.