Prince is weer zichzelf

Het sexy funkidool Prince heet terug gewoon Prince. In 1993 ruilde Prince Roger Nelson zijn artiestennaam voor een onuitspreekbaar symbool omdat hij overhoop lag met zijn toenmalige platenlabel. Hij wilde voortaan The Artist Formerly Known As Prince (afgekort TAFKAP) of The Artist worden genoemd.

AP

BR>Dat symbool en de afkorting TAFKAP mogen we weer uit onze adresboekjes gommen. Dinsdag kondigde de kleine zanger tijdens een persconferentie aan dat hij zich vanaf nu en tot in de eeuwigheid opnieuw Prince noemt. "Op 31 december 1999 liep mijn contract bij Warner af. Daardoor kwam de naam die ik al voor mijn geboorte kreeg - Prince - opnieuw vrij", verklaarde de herboren artiest aan de pers. "Ik ga opnieuw mijn eigen naam gebruiken in plaats van het symbool dat ik bezigde om mezelf te bevrijden van ongewenste contracten."

Prince is van plan de 'bevrijding' van zijn oude naam te vieren met een party die een hele week moet duren, onder de titel "Prince: A Celebration". Als onderdeel van dat feest zet Prince de deuren van zijn Paisley Park Studio in Minneapolis van 7 tot 13 juni open voor het publiek. Op 13 juni heeft er een speciaal concert plaats in het Northrop Auditorium in dezelfde stad. Een nieuwe single,

Cybersingle

, is te beluisteren op de Prince-website (http://www.npgonlineltd.com), net zoals een aangepaste versie van zijn laatste album

Rave Un2 the Joy Fantastic

.

Prince beloofde verder dat hij zijn strijd tegen de grote platenfirma's die de muziekbusiness domineren, zou blijven verderzetten.