Bart morst niet meer met eten

Met de hand op het hart verzekerden presentator Bart Van den Bossche en eindredacteur Jan Segers dat tijdens de nieuwe afleveringen van

De Dag van 100.000

niet meer met eten zal gemorst worden.

Herman Van Doninck

BR>Er zal dus niet meer overvloedig met taarten gesmeten worden. "Er was inderdaad nogal wat kritiek op die onderwerpen, waarbij veel eten en drinken te pas kwam", aldus de presentator. "Er is hongersnood in Mozambique en wij zouden bij manier van spreken het geld in de Schelde werpen. Zo redeneren tenminste heel veel mensen. Geld is altijd een delicaat thema, en we willen er zo zorgvuldig mogelijk mee omgaan. Het geld moet niet altijd besteed worden aan goede doelen, maar het mag niet voor de aanvrager zelf bestemd zijn."

Het moet dus een

Goed Nieuws-Show

worden. "Uit het groot aantal brieven dat we krijgen, blijkt dat mensen graag iets doen voor andere mensen. In het middelpunt van de belangstelling moet de briefschrijver- of schrijfster staan. Met behulp van dat geld krijg ik de kans om iemands dag te kleuren. Is dat niet fantastisch? Alleen, op verspilzuchtige of egoïstische wensen gaan we zeker niet meer in."

Tijdens de televisiebeurs in Cannes bleken verschillende agenten geïnteresseerd in de formule van Jambers Producties. "We spelen met de idee om er een

2500 Euro-show

van te maken. We kiezen dan een goede agent, die het programma zoveel mogelijk zou moeten verkopen in het buitenland", besluit Jan Segers.

De Dag van 100.000, VTM, vanaf 1 juni, iedere donderdag.

Nu in het nieuws