Ludo Somers kiest voor Sint-Niklaas

Schepen van Openbare Werken Ludo Somers (VLD) is bereid om van een eventuele tweede plaats op de provincieraadslijst af te zien. De prognoses in verband met de verkiezingsuitslag voor de liberalen sporen hem aan om resoluut voor de stad te kiezen.

Yves Vrebos

BR>De resultaten van de verkiezingsenquête van

Gazet van Antwerpen

blijven niet zonder gevolgen. Op basis van de conclusies van die enquête besliste schepen van Financiën Filip De Jonge (VLD) om op 8 oktober toch opnieuw naar de gunst van de kiezers te dingen. Hij zal dat doen als lijsttrekker.

Ludo Somers kreeg de tweede plaats toegewezen. Hij baseert zich eveneens op de enquête van

Gazet van Antwerpen

om een duidelijke beslissing te nemen. Somers zetelde tijdens deze beleidsperiode ook in de provincieraad. Hij werd daarvoor vanop de tweede plaats op de lijst verkozen.

"Ik ben bereid om een eventuele tweede plaats voor de provincie ter beschikking te stellen van een andere kandidaat", kondigt Ludo Somers aan. "Het ziet ernaar uit dat de VLD serieus in de lift zit. De tweede verkozene voor de provincieraad is bijna een zekerheid. Dit geeft me de kans om voor de stad te kiezen."

In 1994 behaalde Somers 953 naamstemmen op de liberale lijst voor de gemeenteraad. Op de provincieraadslijst kreeg hij 1.500 stemmen achter zijn naam. Volgens Somers is dit het bewijs dat de kiezers anders stemmen voor de provincieraad dan voor de gemeenteraad.

Door resoluut voor de stad te kiezen, mikt hij nu op een verschuiving van het stemgedrag. "Dit is vooral belangrijk voor de partij", beweert de uittredende schepen. "Een verschuiving van een fractie van het aantal stemmen voor de provincieraad kan doorslaggevend zijn om de VLD te laten deelnemen aan de volgende coalitiegesprekken."

Nu in het nieuws