Vlaams Blok verschijnt in Laakdal en Kasterlee

Het Vlaams Blok komt zeker voor de eerst keer op in bij de gemeenteraadsverkiezingen in Kasterlee en Laakdal. Daarnaast zijn ook in Olen en Westerlo lijsten in de maak. In Herselt, Hulshout, Herenthout, Vorselaar en Lille doet het Blok in oktober niet mee.

Bart Timperman

BR>"Voor Kasterlee en Lichtaart is de deelname van het Vlaams Blok een zekerheid", zegt arrondissementeel secretaris Raf Liedts. "In Kasterlee wordt Fons Vandebriel uit Lichtaart onze lijsttrekker. In Laakdal is dat Maarten Janssens uit Veerle. In beide gemeenten mikken we op één verkozene."

Net als zes jaar geleden doet het Vlaams Blok ook weer mee in Herentals en Grobbendonk. In Grobbendonk miste het Vlaams Blok toen op het nippertje een eerste zetel. "Provincieraadslid Lut Cateau is er lijsttrekker", zegt Liedts. "Ook daar rekenen we op een doorbraak."

Wat Westerlo en Olen betreft, moet een ledenvergadering eind deze maand duidelijkheid brengen over de electorale plannen. Liedts laat in ieder geval de mogelijkheid open dat ook daar een lijst wordt ingediend. In Herenthout, Herselt, Hulshout, Lille en Vorselaar wordt zeker geen lijst ingediend.

Nu in het nieuws