Kandidaat-burgemeester Luc Van den Brande verhuist naar Mechels begijnhof

Luc Van den Brande verhuist in de derde week van juni naar de Nonnenstraat in het begijnhof in Mechelen, de stad waarvan hij hoopt de volgende burgemeester te worden. De voormalige minister-president van Vlaanderen trekt de CVP-lijst voor de aanstaande verkiezingen.

Fons Jacobs

BR>Industrieel John Cordier die dezelfde lijst duwt, komt eveneens naar Mechelen wonen. Hij heeft een stek gevonden in de Hanswijkstraat. Beide zwaargewichten op de CVP-lijst zeggen dat ze de bedoeling hebben om inderdaad ook in de stad te blijven wonen als de kiezer hen een mandaat toevertrouwt.

De Mechelse CVP heeft maandagavond met 86 procent de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen goedgekeurd. Opvallend daarbij is de afwezigheid van huidig fractieleider Willy Van den Eynde die om persoonlijke redenen afhaakt. Gemeenteraadslid en lid van de raad van bestuur van het stedelijk ziekenhuis Jan de Keye en OCMW-raadslid Hugo Servaes staan evenmin op de lijst.

Beiden zijn tot en met de verkiezingsdag van 8 oktober door de CVP geschorst als CVP-bestuurslid. Daarmee schaart de Mechelse CVP zich duidelijk achter OCMW-voorzitster Lieve Keuleers in haar houding bij de jongste fusieperikelen rond het stedelijk ziekenhuis. Keuleers staat als 39ste op de lijst en schepen Patrik Backx neemt voor John Cordier de 40ste plaats in.

Op de tweede plaats doet Magda Van Loon op de lijst een gooi naar een schepenambt. Vooraan op die lijst prijken de schepenen Frank Nobels en Leo Stevens tussen vier jongeren. Herberg Crol die van de CDV terug naar de CVP-stal kwam, staat op de elfde plaats.

De CVP van Mechelen vertrouwt op Wim Schamp die de CVP-verkiezingscampagne onder het motto

Nieuwe kansen voor Mechelen

op poten zet.

Lijsttrekker Luc Van den Brande kondigt aan dat de CVP haar verkiezingsprogramma nog deze maand tot in de details zal uitwerken. Het nieuwe stadsbestuur zal, onder de eventuele leiding van kandidaat-burgemeester Luc Van den Brande, zich vooral profileren als dienstverlener naar alle inwoners toe.

Nu in het nieuws