NBA: Suns winnen ondanks zwakke prestatie in Atlanta

ATLANTA -

Het wilde voor maandag voor de Phoenix Suns maar niet lukken met de vrijworpen in Atlanta. Slechts 55 procent van de worpen leverde een punt op maar de Suns vlogen wel met de zege terug naar Phoenix: 82-95. Shawn Marion scoorde 25 punten en pakte 12 rebounds voor de bezoekers.

Antoine Walker maakte 27 punten voor de Boston Celtics in de wedstrijd tegen de Detroit Pistons maar de matchwinnaar werd Paul Pierce met 28 punten, waarvan hij er veertien in het laatste kwart lukte: 99-87 voor Boston.

Nick Van Exel van de Denver Nuggets speelde met een blessure aan de rechtervoet. Hij kon de Nuggets niet helpen tegen de bezoekers uit Utah. Karl Malone speelde een uitstekende wedstrijd en leidde de Jazz met 30 punten naar een 91-97 uitzege. In het begin van het vierde kwart leidde Milwaukee nog met 68-76 in Minneapolis. Thuisspeler Kevin Garnett speelde echter een prachtige wedstrijd. Zijn 29 punten en 18 rebounds gaven de doorslag: 97-95 voor Minneapolis.

De Washington Wizard konden voor het eerst sinds drie jaar nog eens vijf wedstrijden op rij winnen. Thuis werden de Cleveland Cavaliers verslagen met 95-89.

De San Antonio Spurs kenden geen problemen met de LA Clippers: 67-97. Tim Duncan toonde zich de bedrijvigste, hij maakte 16 punten en pakte acht rebounds.

Een voorsprong van 23 punten halfwedstrijd bleek voor de New jersey Nets niet voldoende om de overwinning in Vancouver te pakken. Shareef Abdur-Rahim (24 punten) en vooral Michael Dickerson brachten de Grizzlies terug in de wedstrijd. Dickerson maakte 20 van de 24 punten in de tweede wedstrijdhelft. De Charlotte Hornets, tenslotte, blijven sterk presteren. De Golden State Warriors werden in eigen huis met 85-93 geklopt.

Nu in het nieuws