Rik Daems trekt VLD-lijst Leuven

Federaal minister Rik Daems gaat de VLD-lijst in Leuven trekken voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij hoopt na de verkiezingen de burgemeestersjerp te mogen omgorden. Lijstduwster is Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid Patricia Ceysens. De VLD wil haar huidige zetelaantal verdubbelen.

Dietmar Bosmans

BR>Dat Rik Daems de lijst in Leuven trekt, is geen verassing. De minister had daartoe zijn domicilie van Aarschot verplaatst naar Leuven. Bovenaan de lijst prijken voorts een resem mandatarissen. Ook onderaan staan met plaatselijk VLD-voorzitter Leon Pierco en senator en KU Leuven professor Paul De Grauwe vertrouwde gezichten. Met 22 vrouwen en 21 mannen heeft de VLD gezocht naar een evenredige verdeling.

De campagne van de VLD in Leuven krijgt de slogan 'VLD, uw voet tussen de deur' mee. "De slogan verwijst naar het open karakter van het programma en het open stadscongres in september waarbij de burgers mee kunnen discussiëren en beslissen over het partijprogramma", legt nationaal VLD-woordvoerder Bert Cornelis, die de tweede plaats op de lijst inneemt uit.

De VLD wil alvast deel uitmaken van de komende coalitie. "We zijn dan ook een beleidspartij", zegt Bert Cornelis. Die liet nog weten aanstoot te nemen aan een interview met Louis Tobback (SP) in het weekblad Humo, "waarin de indruk gewekt wordt dat SP en CVP al een akkoord hebben voor een volgende ambtstermijn. Dit bedriegt de kiezer".

Nu in het nieuws