Daewoo vestigt zich in Europark-Noord Sint-Niklaas

De Zuid-Koreaanse groep Daewoo investeert momenteel in de bouw van een nieuw distributiecentrum voor vorkliften en kleine graafmachines in het Europark-Noord in Sint-Niklaas. De nieuwe gebouwen zullen vanaf augustus 2000 dienst doen als draaischijf naar heel Europa.

Steven Verschoore

BR>Momenteel is de unit Euro-Daewoo gevestigd in gebouwen van de textielfabrikant DOMO in het Europark-West in Sint-Niklaas. "Een geluk bij een ongeluk", noemt mede-manager Geert Rikken van Jeff Quarterman de geplande verhuis. "Ons huurcontract met DOMO loopt af. We hebben geluk dat we sneller groeien dan verwacht. Hadden we bijvoorbeeld nog een contract gehad voor vijf jaar, dan zou de locatie onze groei hebben afgeremd."

Euro-Daewoo vestigde zich in 1998 in België om fiscale redenen. In het Nederlandse Born, waar het bedrijf eerder was gevestigd, werd alle magazijnwerk door een

provider

uitgevoerd. Bovendien is de vestiging, die in 1998 naar Sint-Niklaas verhuisde, een deel van Euro-Daewoo in het Henegouwse Frameries. Daar worden zware graafmachines geproduceerd, maar bevinden zich ook de marketing- en de verkoop-afdelingen.

"Sint-Niklaas heeft een centrale ligging", vindt Geert Rikken. "De stad ligt dicht bij Antwerpen en Zaventem, waar heel wat onderdelen voor kleine graafmachines en vorkliften per boot of per vliegtuig uit Korea aankomen."

De nieuwe magazijnen in het Europark-Noord zullen een oppervlakte hebben van 3500 vierkante meter. "Door de grotere panden zullen we op termijn nieuw magazijnpersoneel aanwerven", geeft de manager nog mee.

Nu in het nieuws