Afvalverwerkend bedrijf Mirec opent vestiging in Sint-Niklaas

Afgedankt wit-, bruin- en grijsgoed uit Vlaanderen wordt voortaan door Mirec in Sint-Niklaas verwerkt. Mirec is een dochterbedrijf van Watco. Ze opende vrijdag haar eerste Belgische vestiging in het Industriepark-West.

Yves Vrebos

BR>De Nederlandse onderneming Mirec kan vijftig jaar ervaring in de recyclagesector voorleggen. Het bedrijf specialiseerde zich in het verwerking van productie-reststromen en maakt ze geschikt voor hergebruik. Mirec richt zijn activiteiten op de elektronische, elektrotechnische, informatie- en telecommunicatie-industrie.

"Daarbij hoort ook de verwerking van door eindgebruikers afgedankte apparatuur uit deze sectoren", vertelt algemeen directeur Norbert Zonneveld. "In Sint-Niklaas gaat ons bedrijf in een eerste fase een totale mix van wit-, bruin- en grijsgoed ontvangen en voor hergebruik verwerken. Grijsgoed omvat alle informatie- en communicatieapparatuur."

De keuze voor de vestiging in Sint-Niklaas lag voor de hand. Mirec vond onderdak in een bestaand bedrijfspand naast Recyper. Dit omstreden afvalverwerkend bedrijf werd enkele jaren geleden door Watco overgenomen. "Het was logisch dat we de centrale ligging in Vlaanderen en de bestaande operationele basis zouden benutten", zegt afgevaardigd bestuurder Yvo Debruyne van Watco.

Tewerkstelling

Mirec start in Sint-Niklaas met een verwerkingscapaciteit van 1.250 ton per jaar. Van zodra de terugnameplicht op volle toeren draait, is het de bedoeling om die capaciteit tot boven de 4.000 ton per jaar te brengen.

"Dat zal ook gevolgen hebben voor de tewerkstelling", zegt Zonneveld. "We starten met vier werknemers, maar dat aantal zal op korte termijn vervijfvoudigen. Het ligt in onze bedoeling om de vestiging in Sint-Niklaas vooral te specialiseren in de verwerking van de informatie- en communicatietoestellen."

Nu in het nieuws