Marc Cordeel trekt VLD-lijst Temse

Vlaams volksvertegenwoordiger Marc Cordeel krijgt de opdracht om de VLD op 8 oktober naar een verkiezingsoverwinning te leiden. De huidige schepen van Sport neemt de uitdaging met beide handen aan.

YV

BR>Bij de Temsese liberalen heerst een euforische stemming. De verkiezingen van 1988 en 1994 draaiden uit op een succes. Twaalf jaar geleden veroverde de VLD één schepenzetel en twee gemeenteraadszitjes. Zes jaar later werd die uitslag bijna verdubbeld met twee schepenen en drie raadsleden.

Met het oog op de stembusslag 2000 zijn de verwachtingen nog hoger gespannen. "Opnieuw een verdubbeling is misschien te hoog gegrepen, maar de opmars van de VLD is zeker niet te stuiten", meent Cordeel. "Ik verwacht dat onze lijst opnieuw meer stemmen zal behalen, zodat we weer meer mandatarissen kunnen afvaardigen."

De lijsttrekker put zijn enthousiasme uit de resultaten van een enquête die de VLD voerde via een huis-aan-huis-blad. "Daaruit bleek dat de bevolking de inzet van onze mandatarissen sterk waardeert", beweert Cordeel.