Meerhoutse SP zet jonge krachten in

Met An Laenen en Johan Huybrechts op kop trekt de Meerhoutse SP naar de verkiezingen. Daarmee kiest de parij voor jong en nieuw. "Maar we gooien niet alle ervaring weg", zegt de partij. De twee nieuwelingen worden op de voet gevolgd door vier zetelende gemeenteraadsleden.

Alex Kestens

BR>De algemene vergadering keurde vrijdag de lijst goed waarbij Roger Melis, Gilberte Hannes, Rik Verrezen en Bruno Marcours respectievelijk op drie, vier, vijf en zes staan. Maar op kop staan twee mensen die voor de eerste keer een gooi doen naar een zitje in de gemeenteraad. Die vernieuwing was nodig.

Want de voorbije jaren vielen enkele steunpilaren van de partij weg. An Laenen (28) is de dochter van voormalig schepen Mariette Mensch. Zij heeft het diploma van maatschappelijk assistent en is licentiaat in de criminologische wetenschappen. Zij werkt momenteel op het kabinet van bestendig afgevaardigde Jos Geuens. In haar vrije tijd zet ze zich in voor het jeugdatelier 't Spinnekotteke en de jeugdvereniging Esjee. Johan Huybrechts (29) is al een jaar zeer actief in de partij. Hij is industrieel ingenieur elektromechanica. Een politiek verleden heeft hij niet. Wel een sportief, in zijn jonge jaren fietste bij de nieuwelingen en juniores.

Nu in het nieuws