Turks-Italiaanse Belg en Duitser staan op SP-lijst Stabroek

En de Stabroekse SP-lijst voor de verkiezingen wordt getrokken door huidig fractieleider Walter Kerstens. Opmerkelijke figuren op de lijst zijn een 18-jarige, een Duitser en een Belg van Turks-Italiaanse afkomst. De SP zit op dit moment in de oppositie in de Stabroekse gemeenteraad. Walter Kerstens, fractieleider, trekt op 8 oktober de lokale SP-lijst. De gemeenteraadsleden Rudy Staes (2), Herman Dorikens (4) en Danny Peirsman (6) volgen hem op de hielen. De plaatsen drie en vijf zijn voor OCMW-raadslid Viviane Van Aert en SP-secretaris Lia Hendrickx. Leon De Ren haakt af.

Christophe Matthijssens

BR>Het doel van de SP is electorale winst. En dat hopen ze te doen met acht vrouwen op de lijst, een gemiddelde leeftijd van veertig jaar en zestien nieuwelingen. De slogan voor 8 oktober wordt

SP, de generatie van de toekomst in Stabroek

. De lijst bevat ook 'opmerkelijke' personen. Zo vind je de jongste SP-kandidaat, Lars Gillis (18), op plaats 22. Naast hem stelt de SP ook haar hoop op vier andere jongeren onder de vijfentwintig. Axel Schumann vind je op de vierentwintigste plaats en is een Duitser. En EU-burgers mogen dit keer voor het eerst kiezen of meedingen. En ook Lairini Azzelarat springt in het oog. Deze Belg van Turks-Italiaanse afkomst staat op plaats 16.

Over het programma wordt nog volop gediscussieerd, maar enkele items komen zeker aan bod. Zo wil de SP onder meer werk maken van veilige schooluitgangen, open ruimtes, een constant proper Stabroek, sport en jeugd en een belastingvermindering.

Nu in het nieuws