Koen Crucke en Sabine De Vos zetten eerste politieke stappen bij VLD

Koen Crucke en Sabine De Vos gaan in de politiek. En niet als tegenprestatie na een spelprogramma. Ze bekennen met plezier kleur. Beiden staan straks op de VLD-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Koen duwt samen met Geert Versnick en Sabine valt binnen de top tien. Magda? Op VRT

magda

. Op VTM

magda nie

.

Martine Cuyt

BR>"Ik denk al een tijdje aan politiek", zegt zanger Koen Crucke. "Maar ik heb nooit stappen gezet in een bepaalde richting. Tot de VLD me enkele weken geleden vroeg. Nee, ik ben niet van kleur moeten veranderen. Ik ben altijd

bij de blauwen

geweest. Ik ben 21 jaar lid van het syndicaat."

"Ik leef als BV onder de mensen", zegt de politicus-in-spé. "Ik durf buiten te komen in Gent, ik doe boodschappen. Ik ontmoet mijn publiek. Zo weet ik wat de verlangens en de frustraties zijn van de Gentenaren. Ik denk dat ik best een spreekbuis kan zijn naar het stadsbestuur en in het bijzonder de burgemeester toe."

Koen staat op de vijftigste plaats. Hij duwt de lijst samen met Geert Versnick. "Leuk", zegt Koen. "Geert is heel sympathiek." Aan een pronostiekje waagt hij zich niet. "Afwachten tot 8 oktober. De kiezer beslist. Maar ik heb inderdaad heel wat fans in Gent die achter mij staan. Vandaag heb ik al heel wat telefoontjes gehad van mensen die me goed gezind zijn."

Cultuurstad

En Sabine? "Ik moet eerlijk zeggen dat Sabine De Vos op de lijst van Sint-Martens-Latem een totale verrassing was voor mij", zegt Koen. "Ze maakt een grote kans. Sabine is ontzettend populair. Al heb je als artiest of mediamens altijd voor- en tegenstanders."

Een campagnelied? "Dat valt nog te bezie... Daar brengt u me op een idee, dank u!" En mogen tv-optredens straks nog? "Ik denk dat de politieke en artistieke carrière gescheiden kunnen worden gehouden. Artiest zijn is mijn beroep. Ik denk niet dat het verboden is in een entertainmentprogramma op televisie te komen." Als politiek voorbeeld noemt Crucke Guy Verhofstadt. "Ik kijk op naar Guy. Hij doet het heel goed. De perfecte premier. Hij is een dorpsgenoot van me, in Mariakerke. Hij woont op 1.000 m van mij."

Punt één op Koens politieke agenda? "Ik wil van de stad Gent nog meer een mooie stad maken, een cultuurstad ook, want Gent is cultuurminded."

Nu in het nieuws