Olivier hoopt toch op plaats Kortrijkse CVP-lijst

Marc Olivier legt zich niet neer bij de beslissing van het ACW om hem niet naar voor te schuiven voor een plaats op de Kortrijkse CVP-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De voormalig ondervoorzitter van het Vlaamse parlement en gewezen gemeenschapssenator hoopt dat de CVP-leden hem toch een plaatsje zullen geven op de lijst.

Belga

BR>De krijtlijnen voor de CVP-lijst in Kortrijk zijn uitgetekend. Lijsttrekker wordt Stefaan De Clerck, ACW-kopman Frans Destoop neemt de tweede plaats in. Burgemeester de Bethune zet een stap terug. Zijn plaats op de lijst wordt ingenomen door zijn zoon Jean. De 41 namen op de lijst moeten tegen eind volgende week bekend zijn. Het ACW heeft zijn 21 namen al opgegeven, het NCMV zal zijn 20 kandidaten in de eerstkomende dagen doorspelen aan het CVP-bestuur.

Bij het ACW is geen Marc Olivier te bespeuren. Olivier betreurt dat hij (net als voormalig schepen Decabooter en 2 andere raadsleden) niet meer erbij is maar legt zich niet bij de feiten neer. De modellijst moet immers nog de goedkeuring krijgen van de Kortrijkse CVP-leden tijdens een poll. Olivier hoopt dat de leden hem toch op de lijst willen.

Nu in het nieuws