Fractie wisselt SP-lijsttrekker in Beveren

Op amper enkele maanden van de gemeenteraadsverkiezingen ondergaat de SP-fractie nog een wissel. Guy Scheers legde dinsdagavond de eed af. Hij vervangt Vera Coppens. Scheers wordt meteen ook de lijsttrekker van de socialisten.

Yves Vrebos

BR>De SP heeft vier vertegenwoordigers in de gemeenteraad. Naast fractievoorzitter Roland Gansbeke waren dat Justin De Dobbelaer, Walter Van Berlo en Vera Coppens. De enige vrouw in de fractie diende om persoonlijke redenen haar ontslag in en maakte zo de plaats vrij voor Guy Scheers. De 35-jarige advocaat zat vroeger al in de gemeenteraad. Hij is inmiddels voorzitter van de lokale partijafdeling en zetelde de voorbije jaren in de OCMW-raad. Daar nam hij ontslag, om nog enkele maanden als gemeenteraadslid te kunnen functioneren.

Vanuit dat mandaat en als nieuwe lijsttrekker moet hij de verkiezingen van 8 oktober optimaal voorbereiden. Fractieleider Roland Gansbeke krijgt de tweede plaats op de SP-lijst. Rita Van Hoorick staat als eerste vrouw op de derde stek. Gemeenteraadslid Walter Van Berlo krijgt de vierde plaats en partijsecretaris Jean De Decker neemt vanop de zesde plaats aan de stembusslag deel. Hij wordt door twee jonge studentes geflankeerd: Nathalie De Block (22) op de vijfde en Elke Cappaert (18) op de zevende plaats. De SP kende het lijstduwerschap toe aan Ingwin Daman. Net voor hem staat Vera Coppens. Zij wordt na de verkiezingen als nieuw OCMW-raadslid voor de SP voorgedragen.