Roemeense blues bekoort Belgen

De merkwaardigste nieuwkomer in het Belgische festivalcircuit is de Roemeense blues-folkband

Nightlosers

. Hun cd

Plum Brandy Blues

kun je horen op Radio1-programma's als

Pili Pili

en

De grote Boodschap

. Op 29 april zijn ze te gast in het Wijkcentrum Sint-Andries. "

Nightlosers

durven een hele nacht spelen", zegt Peter De Rouck, die de concertreeks in België voor de groep heeft helpen organiseren. De Rouck ging vijf jaar geleden voor het eerst met vakantie in Roemenië. Hij werd verliefd op het land en de muziek. "Drie jaar geleden kwam ik via een vriend in contact met het Roemeense bluescircuit. Het klikte met de mensen van Sir Blues en ik probeerde voor hen een tournee in België te plannen", vertelt Peter.

Peter Haex

BR>Hij kreeg de smaak van het organiseren te pakken. "Toen ik de mensen van

Nightlosers

aan het werk zag, wou ik hen in België introduceren. Ik heb ongelooflijk veel kroegen afgelopen, telefoontjes gedaan met agenten en organisatoren en uiteindelijk een tournee voor hen kunnen vastleggen.

Nightlosers

is een vijfkoppige folkblues-formatie uit Cluj Napoca in Roemenië. Ze spelen jazz-, blues- en rockstandards op viool, gitaar, washboard en keyboards. Voor deze tournee laten ze zich bijstaan door twee gastmuzikanten.

Swingen

"Moet je de intro van hun versie van

Blue Suede Shoes

eens horen. Dat is swingen", zegt Peter De Roeck. De formatie is 'big' in Roemenië, maar kan ook bogen op een aantal prestigieuze concerten in de States. Verleden jaar nodigde het vermaarde Smithsonian Institute hen uit voor een reeks optredens. "Ook in België mogen ze een grote concert op hun palmares schrijven. Op het Labadoux Festival van 6 mei in Ingelmunster sluiten ze af na

Thin Lizzy

. Ik zal hen moeten vragen om niet te heftig te keer te gaan in het Wijkcentrum Sint-Andries", lacht Peter De Rouck.

Nightlosers op 29 april om 21u in Wijkcentrum Sint-Andries, Sint-Andriesplein, Antwerpen. Info: 03.248.64.96. Op 6 mei tijdens het Labadoux-festival in Ingelmunster.

Nu in het nieuws