Van sinaasappel tot perzik

Een huid met putjes of een sinaasappelhuid. Twee op de drie vrouwen krijgen te maken met cellulite. Crèmes, elektro- en aromatherapieën, liposuctie, de behandelingen zijn legio. Cellasene is de merknaam van een nieuw anti-cellulite-product. Een natuurlijk voedingssupplement op basis van blaaswier, akkerhoningklaver en Japanse tempelboom. Om van die sinaasappelhuid weer eentje van perzik te maken.

Karin Vanheusden

BR>

Terminologie:

Cellulite is een typisch vrouwenkwaaltje. Niet zozeer een medisch probleem, veel meer een van cosmetische aard. Zo'n sinaasappelhuid wordt vaak omschreven als cellulitis, maar dat is fout. Cellulitis is een bacteriële huidinfectie met de daarbij horende ontsteking van de weefsels, terwijl cellulite wijst op het aan elkaar gaan kleven van de onderhuidse bindweefselstructuur.

Oorzaken:

Cellulite is voor een deel erfelijk, maar ook stress en een ongezonde leefwijze spelen een belangrijke rol. Verder beïnvloeden zwangerschap, menopauze, het nemen van de anticonceptiepil en hormoonvervangers de ontwikkeling van cellulite. Het lichaamsgewicht heeft geen invloed op het ontstaan van cellulite.

Wat:

Cellulite heeft te maken met de verstoorde verhouding van de hormonen progesteron en oestrogeen. Door een overmatige productie van oestrogeen zwellen de vetcellen op en nemen in aantal toe. De omringende bloedsomloop wordt geblokkeerd door afklemming van de bloedvaten. Hierdoor kunnen afvalstoffen niet meer worden afgevoerd en het onderliggende bindweefsel wordt ingekapseld. Op die manier wordt de huid minder veerkrachtig en wordt de 'sinaasappelhuid' zichtbaar.

Behandelingen:

Er zijn talloze behandelingen en producten op de markt die cellulite behandelen. Aromatherapieën bijvoorbeeld waarbij vooral salie wordt gebruikt. Of massages (lymfedrainages) die de doorbloeding van de samengekleefde cellen weer op gang moeten brengen. Af en toe probeert men ook met liposuctie cellulite te behandelen, maar dit is vooral aangewezen voor mensen met plaatselijke vetophopingen. Verder zijn er ook crèmes en sprays die jammer genoeg niet altijd wondermiddelen blijken te zijn.

Cellasene:

is een nieuw en natuurlijk product dat de bloedsomloop stimuleert, de vetten en afvalstoffen verwijdert en de vochtregeling bevordert. Verder neemt de omvang van heup, dijen en enkels gevoelig af. Ene Italiaanse professor Merizzi heeft het in zijn laboratorium in de universiteit van Pavië ontwikkeld. Met succes, zo blijkt uit de gedetailleerde klinische studie.

Cellasene is een voedingssupplement op basis van gedroogde kruidenextracten (blaaswier, druivenpitten, akkerhoningklaver, Japanse tempelboom) en oliën (soja-, Borango- en visolie). Aangewezen is gedurende acht weken twee capsules per dag in te nemen. Uit een toxische studie blijkt dat het zelfs bij hoge doses niet schadelijk is. Enkel mensen met schildklieraandoeningen worden aangeraden raad aan hun dokter te vragen, gezien Cellasene jodium bevat en dat stimuleert de werking van de schildklier. De resultaten zouden bovendien minder opvallend zijn bij mensen die lijden aan overgewicht, zware drinkers en rokers en bij vrouwen in de menopauze.

Aan te raden:

Elke anti-cellulite-kuur kan je best combineren met een evenwichtig dieet met veel fruit, groenten, granen en peulvruchten en een geregelde dosis lichaamsbeweging. Ook drink je best veel water: zes tot acht glazen per dag.

Info:

Cellasene kost 1.595 frank voor een doosje van veertig capsules. Voor een kuur van acht weken heb je drie doosjes nodig. Dit voedingssupplement is enkel te koop bij de apotheker.

Nu in het nieuws