Bénédicte Gemis is jongste kandidaat voor Brasschaatse gemeenteraad

De Brasschaatse VLD pakt voor de gemeenteraadsverkiezingen uit met de jongste kandidaat. De 18-jarige Bénédicte Gemis staat voor de verkiezingen van 8 oktober op de achttiende plaats. Bénédicte Gemis zit op dit ogenblik in het laatste jaar wetenschappen-wiskunde en wil volgend jaar rechten gaan studeren aan de UFSIA.

Jan Brys

BR>"Ik ben al lang in de politiek geïnteresseerd en een tijdje geleden liet ik me dan ook lid maken van de VLD. Toen het partijbestuur me dan vroeg om op de lijst te staan, viel ik wel uit de lucht. Ook die achttiende plaats had ik zeker niet verwacht. Ik had gedacht ergens onderaan op de lijst te staan", aldus Bénédicte.

Gezien haar jonge leeftijd is het duidelijk dat Bénédicte vooral de jongere kiezers wil aanspreken. "Ik voel wel dat mijn klasgenoten zich voor de politiek interesseren, maar voor vele anderen ligt dit toch wel ver van hun bed. Ik wil alvast de stem van de jeugd laten klinken. Anderzijds weet ik zeer goed dat ik weinig kans maak om verkozen te worden. Maar er komen nog verkiezingen. Van die van 8 oktober lig ik nog niet wakker", aldus nog de jongste kandidaat, van wie de ouders zich onmiddellijk zeer enthousiast toonden. "Zij steunden me van in het begin, ook de rest van de familie vertoont veel belangstelling. Enkele stemmen haal ik dus al zeker, maar ik heb er totaal geen idee van hoeveel stemmen ik zal totaliseren", zo luidde het nog.

Nu in het nieuws