Boomse SP stelt jonge en 'geritste' lijst voor

De Boomse SP heeft haar lijst op twee plaatsen na bekend gemaakt. Tot en met de 19de plaats wordt de zogenaamde rits - de afwisseling van mannelijke en vrouwelijke kandidaten - consequent toegepast. Opvallend is ook de verjonging van de lijst. Liefst twaalf van de 23 kandidaten zijn jonger dan 35 jaar.

Jan Boey

BR>Het lijstvormingscomité onder leiding van Pedro Beckers blikt tevreden terug op de werkzaamheden. "Er zijn nog twee plaatsen open. Dat is een bewuste keuze om bepaalde ontwikkelingen de volgende weken nog een kans te geven", zegt Pedro Beckers.

Zoals de lijst nu voorligt, zijn er negen vrouwen bij de 21 kandidaten. Burgemeester Patrick Marnef is lijsttrekker en in zijn zog volgt uittredend schepen Anita Ceulemans. Op de derde plaats staat Peter De Ridder, de fractieleider van de SP in de gemeenteraad en tijdens de vorige legislatuur het jongste Vlaams parlementslid.

Chantal Van Cleemput bezet de vierde plaats. Zij is de kleindochter van voormalig burgemeester Van Cleemput. Op de achtste plaats staat maatschappelijk werkster Abdallaoui Habiba. Ook Ric Röttger, de huidige voorzitter van de gemeentelijke jeudgraad, maakt deel uit van de SP-lijst.

Uittredend schepen Rik Van der Taelen wordt lijstduwer en Pedro Beckers staat op de 21ste plaats. Hij is de voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij Boom-Terhagen. De achterban heeft de lijst intussen goedgekeurd.

Nu in het nieuws