Migrant en Kruibeekse agente opgenomen bij SP-verruimers Hamme

De SP-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen telt elf verruimingskandidaten. Daaronder bevinden zich een Turkse migrant en een Kruibeekse politieagente. Vier plaatsen blijven onbezet. Die worden pas ingevuld na zes hoorzittingen.

Wim Onselaere

BR>Liefst elf van de 27 kandidaten op de SP-lijst voor 8 oktober zijn verruimingskandidaten. "Die elf zijn geen lid van onze partij. We zijn vooral blij met de kandidaten uit Moerzeke, Kastel en Zogge. Zes jaar geleden bleef de SP daar afwezig. Ook alle bevolkingscategorieën zijn nu vertegenwoordigd. Wij waren teveel een arbeidspartij", maakte lijstaanvoerder Geert Van Goethem bekend.

Naast de Nederlander Pierre Van Weezenbeek (10) bevat de lijst verruimers nog twee opvallende figuren. Dat zijn Ersoy Özen (13), de eerste Hamse migrant die zich politiek engageert en Sandra De Middelaer (17). Zij woont in Kruibeke waar ze politieagente is. In juli verhuist ze naar Hamme. Dat is nodig om als kandidaat te kunnen fungeren.

Onder de andere verruimingskandidaten vinden we Martine Heymans (8) die de mensen van boven de N41 vertegenwoordigt, de voorzitter van Bierside Vigor-Wuitens Luc Ruys (11), uitbaatster van café Den Bakker Monique l'Ecluse (14), prins carnaval 1988 Georges Quintelier (15) uit Zogge, lid van de Hartrijders Conny Thierens (16) en vakbondsafgevaardigde bij Tasibel Karine Verbeke (18).

Ondertussen zijn ook de namen van twaalf SP-ers ingevuld. Lijstaanvoerder Geert Van Goethem wordt gevolgd door de uittredende schepenen Guy Formeseyn en Leo Van den Berghe. Eerste vrouw wordt Sabine Van Mele op de vierde plaats. Dan volgen SP-jongerenvoorzitter Tom Vermeire en OCMW- en gemeenteraadslid Boudewijn Van Cauteren. Op negen prijkt oudgediende François Heirwegh. Arthur Passemiers, Nicole Van Cauteren, Sabine Temmerman en André Raemdonck sluiten de lijst af.

De plaatsen 20 tot 23 worden pas ingevuld na zes hoorzittingen die de SP in mei en juni organiseert in de woonwijken. "Daarop willen wij luisteren naar de ideeën van de bevolking. Dat zal de basis voor ons programma vormen", besluit Geert Van Goethem.

Nu in het nieuws