Posh Spice: rijkdom, gulzigheid en gierigheid

Als Spice Girl Victoria Adams' bagage wordt gestolen, vindt zij een schadevergoeding van 100.000 pond (zo'n 6,5 miljoen BF) niet royaal genoeg om haar leed ongedaan te maken. Dat merkte de luchtvaartmaatschappij British Airways toen zij Adams, beter bekend als de extravagante Posh Spice, zo'n bedrag aanbood toen die een week geleden haar drie Louis Vuittonkoffers (van zo'n 140.000 frank per stuk, zonder inhoud) tijdens een vlucht van Miami naar Manchester was kwijtgeraakt.

BR>Vrienden van Adams vertelden aan de zondagskrant Sunday Mirror dat de zangeres - die een geschat persoonlijk vermogen heeft van ongeveer 20 miljoen pond of 1,3 miljard BF - het aanbod van BA beschouwde als "een belediging". Adams had volgens hen in tranen de luchtvaartmaatschappij gebeld met de mededeling dat het aanbieden van gratis eersteklastickets voor haar, haar man (Man United-voetballer David Beckham) en haar zoontje Brooklyn voor de rest van hun leven "het minste" was wat de maatschappij zou kunnen doen om het verlies van haar spullen (kledij, songteksten en, vermoedelijk, een tandenborstel) en de schending van haar privacy (de agenda van Adams was ook weg) goed te maken.

British Airways dacht dat de bagage van de zangeres was achtergebleven in Miami, maar afgelopen woensdag vond een werknemer van een vuilnisophaaldienst in een container op de luchthaven Heathrow een aantal persoonlijke bezittingen van Posh Spice, waaronder haar agenda. De koffers en veel van de inhoud zijn nog zoek.

Een woordvoerder van British Airways wilde niets over de afhandeling van de diefstal zeggen, alleen dat er een "royaal aanbod" was gedaan en dat dat was aanvaard.