CDU-leidster eist verbod Big Brother

Een leidster van de Duitse christendemocraten, Maria Böhmer, heeft zondag in het dagblad Bild am Sonntag een onmiddellijk verbod geëist van het televisieprogramma 'Big Brother'. De vice-voorzitter van de CDU/CSU-fractie in de Bondsdag vindt het welletjes. Volgens Böhmer heeft de commerciële tv met deze serie een dieptepunt bereikt.

BR>Op Paaszondag zendt RTL2 weer een aflevering uit, waarin duidelijk moet worden welke van de drie voorgedragen bewoonsters de continu door 28 camera's in het oog gehouden wooncontainer moet verlaten.

Böhmer vindt de gang van zaken in de container mensonterend. De diskwalificatie van bewoners gebeurt door spreekkoren van toegestroomde kijkers buiten. Het programma 'Big Brother' draait om het wegpesten, -joelen, of -stemmen van mensen die niet in het kustmatige clubje passen.

Zondag gaat op de Spaanse buis 'El Gran Hermano' van start. In dat programma hebben de van de buitenwereld afgesloten deelnemers wel de beschikking over een verkoelend zwembad.

'Big Brother' is een programma van de Nederlandse onderneming Endemol. Tien kandidaten verblijven maximaal honderd dagen afgesneden van de buitenwereld bij elkaar. Ze worden voortdurend bespied door camera's en door de geduldige televisiekijkers die op de beelden afstemmen. Er worden geregeld lastige of niet in het clubje passende bewoners weggestuurd. De laatst overgeblevene, veel bekeken kluizenaar krijgt "een schitterende hoofdprijs".

Nu in het nieuws