Kunstzinnig opsporingsbericht

Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) in Gent zoekt vrijwilligers die dinsdag, woensdag en donderdag willen meewerken aan de performance 'Safety Control' van de Amerikaanse kunstenaar Allan Kaprow, een van de - zoniet dé - "uitvinder(s)" van de happening.

BR>'Safety Control', een performance die kadert in het project Over the Edges, heeft als bedoeling het verkeer op losse schroeven te zetten door met bordjes en pijlen de conventionele manier van "de straat oversteken" te ontregelen. De chaos en ontregeling die deze artistieke overtredingen van de wegcode tot gevolg hebben, kaderen in de pogingen van Kaprow, met zijn performances/happenings kunst en leven te integreren - wat uiteindelijk ook het doel van het hele Over the Edges-project is.

Wie voor het project gewonnen is, kan voor meer informatie terecht op het nummer 09/225.54.07. Wie geen interesse heeft om actief aan het project deel te nemen, maar wel meer wil weten over de artistieke bedoelingen van Kaprow, kan op vrijdag 28 april om 20.00 uur naar het Meetingpoint, waar Kaprow een publieke lezing zal houden.

Nu in het nieuws