Vier bedrijven klaar voor E17/3 Lokeren

De industriegronden naast de snelweg E17 blijven in trek. Het stadsbestuur verkoopt opnieuw enkele percelen aan KMO's en aan een vleesverwerkend bedrijf uit Oordegem met 65 werknemers.

Dirk Van Reusel

BR>De NV Demfrost uit Oordegem komt zich in het Lokerse industriepark vestigen. Het bedrijf versnijdt en ontbeent niet alleen vlees, maar heeft ook een afdeling waar vlees wordt verpakt en ingevroren. In totaal zullen er 65 mensen aan de slag kunnen. Twee KMO's uit Zele verhuizen eveneens naar E17/3. Het gaat om de BVBA Roels die snijbloemen inkoopt en verkoopt, er werken drie mensen waaronder de twee zaakvoerders.

Ook de BVBA Quintelier en Zoon ruilt Zele voor Lokeren. Dit bedrijf bewerkt natuursteen en telt vijf werknemers. Het vierde bedrijf dat een lap industriegrond aankoopt, houdt zich bezig met het manueel inpakken in opdracht van de industrie. Dat gaat van het inpakken van bloembollen tot bouten. BVBA A-Pack is momenteel gevestigd in Oostakker en voorspelt een tewerkstelling van twintig tot vijfentwintig mensen.

Tot slot breidt de NV Erard, die al actief is in het industriepark, uit. Erard is een groothandel in huishoud- en decoratieartikelen en verschaft werk aan 22 mensen. De gemeenteraad keurt volgende week dinsdag de economische expansie goed.

Nu in het nieuws