Duizenden eisen geld van World Online

ABN Amro, Goldman Sachs, Nina Brink en World Online kunnen hun borst natmaken. Inmiddels hebben zich meer dan 10.000 gedupeerde beleggers gemeld bij diverse instanties. Zij willen hun geld terug na de dramatisch verlopen beursintroductie van het internetbedrijf.

ANP

BR>Bij de internetsite Emissies.com staat de teller inmiddels op 8.000. De beheerders van de site onderhandelen met de verschillende partijen over de behartiging van hun belangen. De Vereniging van Effectenbezitters heeft 2.000 aanmeldingen binnen. De toestroom van nieuwe leden is zo groot dat er uitzendkrachten nodig zijn om alle gegevens te verwerken.

Bij de advocaten Hammerstein, Spong en Van der Goen was de eindstand eind vorige week ruim duizend. Volgens een woordvoerster van Hammerstein loopt het aantal aanmeldingen nog steeds op, maar was vrijdag niet bekend hoeveel mensen erbij zijn gekomen.

Ook internationaal begint de World Online-affaire op te spelen. Zakenbank Goldman Sachs dreigt opdrachten mis te lopen wegens de rol die de bank speelde bij de beursgang van ht internetbedrijf. De Japanse regering heeft Goldman Sachs op het matje geroepen.