Formule 1: 21-jarige Raikkonen is 'verantwoord risico' voor Sauber

HINWIL -

Peter Sauber schokte de Formule-1-wereld door de jonge en onervaren Fin Kimi Raikkonen (foto) een zitje te geven in het Sauberteam. De teambaas van Sauber verdedigde woensdag zijn keuze tijdens de presentatie van de nieuwe auto. "We nemen een risico, maar het is wel een verantwoord risico", zei hij.

BR>

Sauber kreeg de laatste weken stevige kritiek. Raikkonen reed tot nu toe slechts 23 races. Hij heeft alleen ervaring in de Formule Renault. Gebruikelijk is dat coureurs via de Formule 3 of Formule 3000 doorstromen naar de hoogste klasse.

Raikkonen (21) is wel snel, maar andere teams vrezen dat hij tijdens races verkeerde keuzes zal maken en anderen in gevaar brengt. Sauber verwacht dat zijn pupil zich staande houdt in de harde Formule-1-wereld. "Kimi heeft bewezen dat hij hier thuishoort." Sauber laat hem extra op starts en pitstops trainen.

Sauber gokt voor 2001 overigens helemaal op jong talent. Hij legde Nick Heidfeld (23) vast, die slechts een jaar ervaring heeft. De Duitser kwam vorig seizoen niet uit de verf bij Prost. Hij scoorde geen punt. Middenmoter Sauber haalde in 2000 zes punten met Mika Salo. Die vertrok naar Toyota, Pedro Diniz stopte.

Sauber zei dat hij wel andere rijders had gewild, maar dat die niet beschikbaar waren. Het lukte hem wel bijna Heinz-Harald Frentzen (Jordan) terug te halen. De nieuwe auto C20, opnieuw gesteund door een Ferrari-motor, is lichter en heeft volgens de stal meer neerwaartse druk. Sauber strikte vorige week in de bank Credit Suisse een nieuwe geldschieter.

Nu in het nieuws