Dieet voor impotente mannen doet wonderen

Maandag: sinaasappels, citroen en kiwi's. Dinsdag: knoflook, ui en groene pepers. Woensdag: volkorenrijst en lever. Zo zien enkele menu's er uit op een weekdieet dat speciaal voor impotente mannen is samengesteld. Italiaanse artsen hebben zich de afgelopen tijd gebogen over impotentie. Volgens hen wordt het probleem vaak veroorzaakt door stress en roken, maar zijn eetgewoonten van mannen minstens zo bepalend. De urologen zijn tot de conclusie gekomen dat een goede maaltijd zonder al te veel vet wonderen doet. Een medisch team in Zweden heeft al met het 'potentiedieet' geëxperimenteerd en de resultaten zijn veelbelovend. Volgens de onderzoekers kunnen met vet bereide maaltijden een goede vrijpartij behoorlijk in de weg staan.

BR>Het eten van spek, geroosterd varkensvlees en worst kan funest zijn. "Wie denkt dat een snel gebakken maaltijd goed is voor de seks, zit er flink naast", aldus een van de artsen in de Britse krant The Times. Impotente mannen die van hun probleem af willen, zullen zich dus moeten inhouden. Voor een goed 'reproductief systeem' kunnen ze het beste hun toevlucht zoeken tot producten als champignons, tonijn, walnoten en kalfsvlees. Aan het eind van de week mogen ze zondigen met een glaasje witte wijn. Het weekeind ziet er beter uit, want dan staat er ook chocola op het menu. Mannen mogen er onbeperkt van snoepen. "We gaan ervan uit dat de partner op zaterdag en zondag meetafelt, daarom hebben we voedsel gekozen dat energie geeft en de stress vermindert", aldus een van de urologen.

De Italianen verwachten dat de resulaten van hun onderzoek vooral in eigen land met belangstelling worden bekeken. Ondanks de mythe van de 'latin lover' is impotentie in Italië een 'nationale obsessie'. Eenvijfde van de Italiaanse mannen tussen de 25 en 60 jaar zoekt wegens impotentie regelmatig een arts op. Italiaanse mannen waren bij de eerste kopers toen twee jaar geleden de erectiepil Viagra op de markt kwam.

Nu in het nieuws