Jenny en Dré zeggen ja

Print
Van liefde op het eerste gezicht was geen sprake. Het was het lot dat Jenny en Dré in de succesvolle TV1-soap 'Thuis' samenbracht. Na maanden van ellende en verdriet hebben de twee besloten hun leven over een andere boeg te gooien: op vrijdag 28 april stappen ze in het huwelijksbootje. Wij mochten de opnames van de plechtigheid in Domein Rondenbos bijwonen en werden op de set met enkele verrassingen geconfronteerd. Als er iemand heel wat tegenslagen heeft gekend in 'Thuis' dan is het Jenny Verbeeck wel. Ze werd door haar eerste man Frank Bomans gedumpt voor de sloerie Simonne, zag haar enige dochter Bianca wegkwijnen nadat ze door haar ex-liefje Neil verkracht werd en kreeg enkele maanden geleden te horen dat ze borstkanker had.
BR>Een borstamputatie was nodig. Jenny voelde zich vernederd, maar kon steun vinden bij dokter Dré. "Een plotse verliefdheid is altijd uitgebleven," zegt Luc Roggen, producer van 'Thuis'. "Ze hebben elkaar pas echt leren waarderen toen Dré zijn alcoholprobleem aan Jenny voorlegde. Zij heeft hem geholpen en langzaamaan heeft dit tot een huwelijksaanzoek geleid." Jenny en Dré geven elkaar het jawoord in hetzelfde gemeentehuis waar de liefde van Frank en Simonne en Roger en Florke destijds bezegeld werd. De opnames dateren al van 10 februari, een miezerige donderdag in het Administratief Centrum Beersel in Domein Rondenbos. Voor de huwelijksplechtigheid was bijna de volledige cast naar Alsemberg afgezakt, behalve Florke en Roger. "Florke heeft schrik dat haar twee zonen Frank en Luc elkaar gaan lynchen tijdens de trouw," legt Roggen hun afwezigheid uit.
"Zoals je weet is Luc gaan lopen met Franks echtgenote Simonne toen Frank op de dool was. Florke heeft angst voor de confrontatie en besluit enkel 's avonds even naar het feest te gaan." Bianca, de dochter van Jenny die naar Canada verhuisd is vanwege haar studies geneeskunde, is speciaal voor het huwelijk naar België teruggekeerd. Vertolkster Merel de Vilder speelt dus nog één keer mee in 'Thuis'. "Véronique, gespeeld door Viv Van Dingenen - die enkele maanden geleden bevallen is van een eerste kindje - zal ook haar herintrede doen is deze aflevering," verklapt Roggen. "Ze valt 's avonds binnen op het huwelijksfeest in Hof Ter Smissen." Niet dat daar enige heibel van komt.
"De enige dame die jullie nauwlettend in het oog moeten houden is Marie, de dochter van Jean-Pierre..." Jean-Pierre is de getuige van Dré. "Ze kennen elkaar van in Zaïre en hebben een gezamenlijk alcoholverleden," verklaart de producer Dré's keuze. "Jean-Pierre loopt samen met zijn levensgezellin Marianne in de suite. Het zorgt voor heel wat spanning, want in diezelfde stoet loopt ook Rosa mee, de getuige/zus van Jenny. Trouwe 'Thuis'-kijkers weten dat die twee elkaar rauw lusten."
'Thuis', elke werkdag op TV1, 20.05 uur

.

Nu in het nieuws