Marlène exclusief bezoekt eigentijdse koninginnen

Print
Drie werelddames stralen ieder op hun eigen manier de sierlijkheid van een echte koningin uit. De een is de 'Queen of Soaps', de ander de 'Koningin van het Vlaamse levenslied'. Van echte adel is de gracieuze aartshertogin van Oostenrijk, die door haar huwelijk tot dezelfde troon behoort als de legendarische keizerin Sissi. In Marlène exclusief komen ze alledrie aan het woord. Jane Seymour begon haar carrière als zeventienjarige in een film van Sir Richard Attenborough en kreeg bekendheid door haar rol als Bond-meisje in Live And Let Die. De reputatie 'Queen of Soaps' heeft ze vooral te danken aan de tv-series War and Remembrance en Dr. Quinn, Medicine Woman.
BR>Samen met haar man, James Keach, en vier kinderen woont ze op een prachtig domein in het Britse Bath. Jane kocht het bouwvallige kasteel in 1985 en is sindsdien druk bezig met de restauratie. Vandaag is ze met recht trots op wat ze tot nu toe al verwezenlijkt heeft. "Maar het blijft werken en helemaal klaar zal het nog lang niet zijn", zegt de gastvrouw. Dana Winner is dagelijks kost voor de Vlaamse pers. De interviews en artikelen die over haar zijn verschenen zijn al lang niet meer bij te houden. Toch is het de pers nog nooit gelukt om bij haar thuis te filmen. Behalve durfal Marlène, zij kreeg een uitnodiging van Dana Winner om samen met Dana's man Wilfried en dochter Chinouk op de koffie te gaan, uiteraard met Limburgse vlaai. Aartshertogin Anna Gabriëlla van Oostenrijk en haar echtgenoot keizer Rodolphe van Habsburg behoren tot wat ooit de machtigste adellijke familie van Europa was.
Tal van foto's herinneren het tweetal aan de dynastie van Elisabeth van Beieren, de overgrootmoeder van Rodolphe van Habsburg. Beter bekend als de de charmante Sissi keizerin van Oostenrijk. Maar het vorstenpaar heeft ook een hechte band opgebouwd met onze eigen koninklijke familie. Toen dochter Catharina trouwde, vierde heel Gent het trouwfeest mee en zoon Simeon was zelfs de getuige van Prins Filip. Zeker noemenswaardig is het feit dat de aartshertogin Anna Gabriëlla ook verschillende liefdadigheidsfeesten organiseert waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Marlène is samen met de allerhoogste Europese adel te gast op één van de grootste evenementen voor gekroonde en ongekroonde hoofden.
Marlène exclusief, maandag 17 april op VTM, 22.05u.

.

Nu in het nieuws