Ludwig Neefs daagt Telenet wegens bedrog voor de rechter

Print
Mechelaar Ludwig Neefs gaat, samen met zijn raadsman Johan Timmermans, Telenet voor de rechter dagen. Ze willen dat de Vlaamse internetprovider Pandora zijn verplichtingen nakomt. De twee maken zich boos omdat Telenet de verbindingssnelheid naar het internet via provider Pandora heeft beperkt. Ludwig Neefs en Johan Timmermans maakten vrijdag al in Gazet van Antwerpen hun voornemen bekend om via gerechtelijke weg aan te klagen dat Telenet zich als snelste internetprovider voorstelt, maar sinds enkele weken zijn upstream gevoelig vermindert.
BR>Ongeveer 10 procent van de ongeveer 35.000 Pandora-abonnees zou daarvan volgens Ludwig Neefs ernstig hinder ondervinden. Het gaat vooral om de professionele gebruikers die de grootste moeilijkheden hebben met het down- en uploaden van programma's. "Telenet licht de consument op", is de stelling van beide Mechelaars, die ook allebei VLD-gemeenteraadslid zijn. Advocaat Johan Timmermans zal namens Ludwig Neefs nog deze maand een strafrechtelijke klacht met burgerlijke partijstelling indienen. Hij stoelt zich enerzijds op de wet op de handelspraktijken en anderzijds op het strafrecht. Bij de rechtbank van koophandel zal hij aandringen om Telenet in kort geding op te leggen een einde te maken aan de misleidende reclame die het bedrijf volgens de klagers blijft voeren.
Via de burgerlijke rechtbank zijn beiden van plan om Telenet te laten verplichten de verbindingssnelheid naar het internet conform de algemene contractvoorwaarden te herstellen. "We willen een veroordeling of een rechtzetting", maakt het tweetal zich sterk. Met hun actie hopen Neefs en Timmermans de meer dan vijfduizend ondertekenaars van de internetpetitie aan te zetten hun voorbeeld te volgen en gerechtelijke stappen tegen het bedrijf te ondernemen. Eerder deze week ontkende woordvoerder Fons Van Dyck van Telenet alle beschuldigingen.

.

Nu in het nieuws