Digitale Metropool Antwerpen opgefrist

Schepen van Informatie en Communicatie Chantal Pauwels heeft vandaag de nieuwe website www.antwerpen.be gelanceerd. Dat is een opgefriste versie van de site van de stad. Wim Verstraete van Telepolis en Kurt Meulemans, projectleider Informatie en districtswerking/communicatie gaven vooraf een demonstratie.

BELGA

BR> "De site www.dma.be voldeed niet meer", lichtte Pauwels toe, "wegens te weinig toekomstgericht. We zagen in de verschillende districten aparte sites ontstaan." De surfer kan nu vanop de linkerkant van de startpagina voor een van de negen districten kiezen, die overkoepeld worden door Antwerpen.be. Die eerste pagina van de site bevat ook diverse nieuwsitems, dagelijks aangepast. "Revolutionair is dat je de besluiten van de gemeenteraden on line kunt raadplegen", aldus Pauwels. Daar zorgt een nieuw documentbeheersysteem voor, Notulus. Openbare besluiten worden elke vrijdag gepubliceerd.

Volgens Wim Verstraete zal de nieuwe evenementensite veel bezoekers lokken. Info over tentoonstellingen, musea, films, enzovoort kan worden opgezocht volgens zoekfuncties als prijzen, data en lokaties. "Daarnaast is er ook een nieuw, interactief en dynamisch stadsplan", zegt Verstraete, "waarop je kunt zoeken naar straten, openbare gebouwen en bezienswaardigheden."

Ook nieuw is de digitale stadswinkel. Verschillende souvenirs die de stad te koop aanbiedt, kunnen on line besteld worden. Voor de site www.antwerpen.be zal de komende maanden een herkenbare promotiecampagne gevoerd worden. Opvallendste kenmerken zijn de overheersend rood-zwarte lay-out en de Antwerpse skyline, die op alle pagina's te zien is.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio