Frans Beroepscomité: Straatsburg en Metz puntenloos

Print
PARIJS - Het Beroepscomité van de Franse Voetballiga heeft dinsdag besloten de wedstrijd Straatsburg-FC Metz van de 22ste speeldag in de Franse voetbalcompetitie niet over te laten spelen, maar beide teams zonder punten te laten. In de statistieken wordt als uitslag 0-0 ingevoerd.
Op 21 december werd het duel in Straatsburg gestaakt, nadat een vrouwelijke assistent-grensrechter door een voorwerp uit het publiek was getroffen. Op dat moment leidde de thuisploeg met 1-0. In eerste instantie besloot de tuchtcommissie van de Liga de wedstrijd zonder publiek te laten overspelen. Metz ging daartegen in beroep.

Eerder had de scheidsrechterscommissie al laten weten geen arbiters naar de replay te sturen uit onvrede over het gebrek aan actie tegen het geweld op de tribunes.

Voor beide teams, die in degradatiegevaar verkeren, komt de beslissing van het Beroepscomité ongelegen. Beide teams hadden de punten wel kunnen gebruiken Straatsburg is laatste met 18 punten uit 24 duels, Metz is op twee na laatste met zes punten meer.

Saint-Etienne
St-Etienne tekende beroep aan tegen de 7 punten die het kwijtspeelde ten gevolge van de zaak van de valse paspoorten. De club behoudt haar punten tot de uitspraak van het Beroepscomité op 5 februari.

.

Nu in het nieuws