Pokémon verovert kleuterbioscoop

Print
De ruilkaarten of het computerspel kenden we al, nu is de Pokémon-rage ook goed voor een bioscoopfilm. De eerste vertoning in de Metropolis was meteen goed voor een kleine stormloop. Wij begrepen er niks van, maar de kids waren achteraf dolentousiast en zagen er voorwaar een boodschap in.
BR>Laat ons joggen door een Angolees mijnenveld of stuur ons in de ring met Mike Tyson. Alles liever dan een tweede keer met een bende joelende kleuters opgesloten te zitten tijdens het bekijken van de Pokémon-film. Want eerlijk gezegd, onze filmrecensent gaf het gedrocht niet voor niets een dikke nul. Een maat voor niets, de voor volwassenen onverteerbare animatieprent is razend populair bij het jonge grut. Toch ging onze zak gratis popcorn naar de moedige jongelui die woensdagmiddag kozen voor het veel fraaiere werk van Toy Story 2 of Stuart Little.
Allemaal geroep in de woestijn, al een uur voor aanvang stond er een aanzienlijke file voor de kassa. Alle tickets gingen richting zaal 8 waar Pokémon: Mewtwo tegen Mew stond geprogrammeerd. "Het is een echte stormloop", geeft het personeel overbodig mee. Ondertussen kruipen de kleuters door onze benen, in gezelschap van ouders die een portie valium best kunnen gebruiken.
We wagen ons in zaal 8. Aan de reclamefilmpjes hebben de ketten geen boodschap. Voor het grote scherm spelen ze doodleuk tikkertje. Tot de zaallichten uitgaan en hysterisch gejuich onze trommelvliezen begint te teisteren. Hallo, is er een kinderpsycholoog in de zaal?

Genetisch


Na afloop plukken we enkele kinderen uit de massa voor hun impressies. Ben, Kris en Koen (alledrie 9) uit Brasschaat: "Euh... Pokémon is gewoon leuk, het zijn figuurtjes die tot leven komen en kunnen vechten, we houden wel van die actie. We verzamelen ook de kaarten en volgen de tekenfilm op tv, de film wilden we zeker niet missen."
Leander (10) was vooral te spreken over de "genetische krachten van de wezentjes. Geweldig om zien."
Vindt Stefan (13) zich niet te oud voor Pokémon? "Nee, ik ben een grote fan. Deze film is beter dan alle andere tekenfilms bij elkaar. Ik vreesde al dat hij uitverkocht zou zijn."
Karel (12) vond de prent ongemeen spannend. "Vooral toen Mewtwo tegen de échte Mew ging vechten." Maar ook heel triestig, toen Ash tussenbeide kwam en bijna dood was. "Gelukkig leefde hij daarna weer. Of de film een boodschap heeft? Natuurlijk: je mag niet vechten, geweld heeft geen zin."
Daarom natuurlijk dat de ukken mekaar de hersens inslaan op de speelplaats, om een mooi prentje met Pikachu.

MEEST RECENT