De korte flirt van Sörensen met de SP

Print
AntwerpenVoorzichtige toenaderingspogingen tussen Patsy Sörensen en de Antwerpse SP zijn afgelopen weekeinde in extremis spaak gelopen. In het heetst van de strijd tussen Agalev en Sörensens BSV klopte het Euro-parlementslid aan bij haar voormalige partij, waar ze begin '94 met slaande deuren opstapte. Nog voor die contacten konden leiden tot een concrete terugkeer naar de stal, haakte Sörensen alweer af.
BR>Eind maart kwam het tot een definitieve breuk tussen Agalev en de Beweging voor Sociale Vernieuwing (BSV) rond Patsy Sörensen. Een woelige echtscheiding waarbij beide partijen zich lieten verleiden tot een stevig potje schelden. In die periode schreef Patsy Sörensen een brief aan het Antwerpse partijbestuur. Die brief mondde uit in een gesprek met Guy Peeters, lid van het Antwerpse lijstvormingscomité. "Het werd een losse babbel", zegt Guy Peeters nu. "We hadden ons verwacht aan een concrete vraag van Sörensen, en ook aan een eisenpakket. In de zin van: 'Ik wil wel op jullie lijst staan, maar alleen als andere BSV'ers ook een plaats krijgen'. Maar die vraag kwam er niet."
Volgens Sörensen zocht ze toenadering in naam van enkele BSV'ers die willen aansluiten bij de SP, maar niet voor zichzelf. Blijkbaar hadden niet alle Antwerpse SP'ers dat zo begrepen, want in partijkringen werd er al gesproken van een "afrondend gesprek", dat vlak voor het goedkeuren van de verkiezingslijsten had moeten plaatsvinden. "Voorlopig zie ik zo'n overstap zeker niet zitten", zegt Sörensen. "Ik heb de handen vol met mijn parlementair werk in Europa. En de laatste gesprekken met Agalev waren op z'n zachtst gezegd niet echt prettig. Ik wil nu vooral met rust gelaten worden."
De speculaties rond de eventuele komst van Patsy Sörensen zorgden binnen de Antwerpse SP de voorbije dagen sowieso voor heel wat discussies. Sommigen zagen een terugkeer met lede ogen aan, anderen rekenden uit dat Sörensen op de lijst voor heel wat stemmen en een extra zetel in de gemeenteraad zou zorgen.

MEEST RECENT