Free Record Shop aast op Virgin Megastores

Print
De drie Virgin Megastores in ons land komen binnenkort waarschijnlijk in Nederlandse handen terecht. Het gaat om de zaken op de Antwerpse De Keyserlei, de Brusselse Anspachlaan en in Luik. De Britse groep van Richard Branson onderhandelt daarover met kandidaat-overnemer Free Record Shop.
BR>De Belgische Virgin Megastores zijn van recente datum. Virgin-baas Richard Branson kwam in november '95 persoonlijk de Brusselse zaak openen. Een jaar later volgde de winkel in Antwerpen.
In een gezamenlijk communiqué zeggen Virgin en Free Record Shop te hopen dat de onderhandelingen over enkele weken tot resultaat zullen leiden. Wat Free Record Shop met de grote platenwinkels van plan is, wordt voorlopig geheim gehouden. "Voor die tijd worden geen mededelingen gedaan", was het cryptische antwoord van financieel directeur Wouter Hurts. Ook naar de som die Free Record Shop wil neertellen, hebben wij het raden. Naast de drie Belgische vestigingen zitten in het winkelkarretje zitten ook de drie Nederlandse Megastores van Virgin.
Free Record Shop heeft in ons land een dertigtal middelgrote winkels. Behalve CD's van alle muziekgenres worden er ook video's en entertainment verkocht. In Nederland is de keten een stuk groter, met zo'n 165 eigen winkels.
Onder naam Fame baat Free Record Shop ook megastores uit in Amsterdam en Brussel. In de Belgische hoofdstad ligt die winkel op een boogscheut van die van Virgin, wat al meteen vragen oproept. De beursgenoteerde Nederlandse groep is voorts in Noorwegen, Finland en Luxemburg actief.
Vorig boekjaar (oktober '98 - september '99) haalde Free Record Shop een nettowinst van 6,7 miljoen euro op een omzet van 207,2 miljoen euro. Dat was 18%, respectievelijk 12,9% meer dan het jaar voordien.

MEEST RECENT