Van Nistelrooy: "Eerst fit, dan naar Manchester"

LONDEN -

De Nederlandse international Ruud van Nistelrooy zei dinsdag dat het uiterst belangrijk was dat hij eerst opnieuw topfit raakt. Eerder kan hij zijn recordovergang (1,2 miljard frank) naar Manchester United niet maken, vindt hij.

Bart Vdm/AP

De spits van PSV Eindhoven liep in april vorig jaar - slechts enkele dagen nadat zijn overgang naar Man U afketste omdat hij niet door de medische testen raakte - een ernstige blessure op aan de ligamenten van zijn knie. Manchester-manager Alex Ferguson houdt vol dat hij Van Nistelrooy nog steeds in zijn team wil, op voorwaarde dat de Nederlander volledig zal herstellen.

Op de BBC-radio liet de 24-jarige Van Nistelrooy, die pas onlangs de groepstraining bij PSV hervatte, weten waar zijn prioriteiten lagen. "Voor alles wil ik eerst mijn comeback maken. Dat is op dit moment het allerbelangrijkste voor mij. Daarna zullen we wel zien wat er gebeurt. Ik denk dat Ferguson gelijk heeft. Ik moet eerst opnieuw fit zijn om te zien wat ik er van terecht breng. Ik zie mezelf opnieuw spelen, maar ik vind het moeilijk om verder te kijken dan die eerste stap."

"Ik heb reeds besloten voor United te gaan spelen. De transfer was zo goed als rond, maar toen kwam die blessure en zag het er allemaal niet meer zo rooskleurig uit. Ik heb een goed gevoel bij die club en dat is nog steeds niet veranderd. Maar nogmaals, eerst fit raken en dan zien we wel".