Gaumont wordt overgenomen

De Franse bioscoopgigant Gaumont, met een vestiging in Antwerpen, wordt overgenomen door het eveneens Franse cinemabedrijf UGC. Dat werd maandag door verschillende bronnen bevestigd. De hoofdrolspelers, Gaumont en UGC, wilden of konden over de overname nog niets kwijt. Het hardnekkige gerucht is dat de overname maandagmiddag in het Parijse hoofdkwartier van UGC werd ondertekend en dat het nieuws vandaag officieel wordt bekendgemaakt.

PVdP

BR>Gaumont is in Vlaanderen vooral bekend van het gigantische bioscoopcomplex aan de De Keyserlei in Antwerpen, meteen de enige concurrent voor Metropolis in het noorden van de metropool.

Ruim een jaar geleden was er al een gerucht dat Gaumont zou worden betrokken in een overname, maar dat bleek voorbarig. Gaumont is sinds enkele jaren open in Antwerpen en lokt dagelijks honderden bezoekers. De reden van de overname is niet duidelijk. UGC is een gigant op de Franse markt en heeft duidelijk plannen in België. Onder meer in Sint-Niklaas en Turnhout hebben ze plannen om te participeren in nog te bouwen cinemacomplexen.

Nu in het nieuws