Raadslid Ludo Corthout stapt over naar de VLD

BrasschaatOnafhankelijk gemeenteraadslid Ludo Corthout zetelt vanaf nu in de VLD-fractie van de Brasschaatse gemeenteraad. De 58-jarige Corthout werd zes jaar geleden verkozen toen hij als lijsttrekker op de SP-lijst stond. Met die partij brak hij echter vijf jaar geleden. Sindsdien zetelt hij als onafhankelijk raadslid.

Jan Brys

BR>VLD-lijstrekker Fons Van Aperen stelde met fierheid dat verscheidene partijen naar Ludo Corthout hengelden, maar dat de man op eigen initiatief naar de VLD is gekomen. "We zetten Corthout op de vijftiende plaats van onze lijst. Dat is natuurlijk niet direct een verkiesbare plaats, maar electoraal gewin is niet de hoofdzaak. Ludo is een sociaalvoelend man, en daarom kunnen we hem gebruiken".

Corthout stelde dat hij vanuit zijn positie als onafhankelijk raadslid alle partijen kon observeren. "De VLD leek mij de partij waarbij ik me het best zou thuisvoelen", aldus Corthout, die vroeger nog op de PNPb-lijst van Paul Marchal heeft gestaan. Ook ex-Rode Duivel Patrick Vervoort komt voor op de VLD-lijst. Hij staat op de 27ste plaats.

Nu in het nieuws