Arendonkse groenen gaan voor minstens twee zetels

Agalev Arendonk neemt de strijdbijl op. Zoveel is zeker na de voorstelling van de voorlopige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

Tom Meeuwssen

BR>"Wij berusten niet in één zetel. Wij gaan deze keer overduidelijk voor minstens twee zetels in de gemeenteraad", klinkt het strijdvaardig. "We zullen proberen de jarenlange CVP-meerderheid in Arendonk te doorbreken. Gedaan met één partij die de dienst uitmaakt."

En dat doen de groenen met nieuwe wapens. Frans Van Deuren, al twee legislaturen lang de enige Agalev'er in de gemeenteraad, geeft de fakkel over aan Johan Van Balen als lijsttrekker. Deze 55-jarige voorzitter van de cultuurraad is medestichter van die raad en van de sportraad. Frans Van Deuren wordt lijstduwer.

Op de tweede plaats komt Angeline Van Gool, de voorzitster van de sportraad en de VVV. Daarna volgen Guy Claus, Angela Levandesi en Leo Van Steenbergen. De verdere lijst moet nog worden ingevuld, maar ergens op die lijst zal ook de negentienjarige Alex Van Steenbergen terug te vinden zijn.

Enkele aandachtspunten uit het voorlopige programma zijn strengere controles op bouwovertredingen, de verkeerssituatie op de Vrijheid, de beperking van het zware verkeer in de dorpskern en de te realiseren fietspaden. Verder wil Agalev ook zeker de problemen rond de fuiven in Arendonk en de verkavelingen niet uit het oog verliezen.

Nu in het nieuws