Janssen Pharmaceutica start bouw van logistiek centrum in Beerse

Janssen Pharmaceutica heeft maandag het startschot gegeven voor de bouw van een logistiek centrum langs de Antwerpseweg in Beerse. De directie van het farmaceutische bedrijf plaatste samen met burgemeester Jef Boeckx de eerste spadesteek. Het gebouw komt op een terrein naast Ortho Diagnostic Systems, waar voordien de firma Aurora gevestigd was. Maandag is de aannemer ook begonnen met de grondwerkzaamheden. Tegen midden 2001 nemen de werknemers hun intrek in het complex.

Bart Van den Langenbergh

BR>"In de nieuwe vestiging is plaats voor 450 mensen. Het gebouw dient voornamelijk als computercentrum. Momenteel is er in ons huidig bedrijfsgebouw een belangrijk computercentrum aanwezig. Dat werkt goed, maar is gevaarlijk als alles bijeen blijft staan. Daarom gaan we dat centrum ontdubbelen. De helft komt in het nieuwe gebouw. Daarnaast is er ook nog plaats voor de financiële en de inkoopafdeling", vertelt Dirk Collier, secretaris-generaal van Janssen Pharmaceutica.

Eind vorig jaar rezen er wel problemen voor het toekennen van een bouwvergunning. "Het terrein stond bestempeld als industriezone terwijl wij daar een logistiek centrum gaan inplanten. Via een Bijzonder Plan van Aanleg (BPA) is die bestemming gespecifieerd en is er intussen een bouwvergunning verleend", aldus Collier. Met de bouw is een investering van 940 miljoen frank gemoeid.

Nu in het nieuws