Handelsmaatschappijen in oliesector fuseren

DCM neemt alle oliegerichte activiteiten van Emba Techniek over. De fusie tussen de twee handelsmaatschappijen creëert een groep die op het niveau van de Benelux zal werken. In totaal 200 hooggekwalificeerde vaklui zullen voortaan vanuit Waarloos, Antwerpen, Amsterdam en Dordrecht samen de markt bewerken.

Marc Balduyck

BR>DCM is een gerespecteerde onderneming die al sinds 1933 actief is in de oliesector. Het bedrijf ontwikkelt complete uitrustingen voor benzinestations en zit met zijn merk Christ ook op de markt van de carwashbedrijven. Sinds enkele jaren wordt bovendien een filiaal gerund nabij Amsterdam. Het Nederlandse Emba Techniek zit vooral in de olie-industrie en in de chemie. Emba Techniek werkt vanuit Dordrecht en heeft een eigen Antwerpse vestiging.

Omdat de overkoepelende holdings Fin.Co (Antwerpen) en Geveke (Amsterdam) meer marktmogelijkheden zagen in de fusie, werd besloten om alle activiteiten bijeen te brengen. "Met een omzet van 37 miljoen gulden zijn we meteen marktleider", zegt sales manager Carl Ibens.

Of er door de fusie geen overlappingen gecreëerd worden, met alle gevolgen vandien op het vlak van tewerkstelling? "Helemaal niet. Onze activiteiten vullen elkaar perfect aan. Ik denk dat in de fusie op termijn zelfs bijkomende jobs zitten."

Fin.Co is een holding die zelf gegroeid is uit het samengaan van de Groep Kreglinger en Transport Plouvier. De Geveke Groep is vooral actief in de elektronica.