Radio Flandria geeft er de brui aan

De Brusselse rechtbank van koophandel spreekt zich vandaag uit over een mogelijke faling van Radio Flandria. Vrijdagavond staakte de kabelzender, net als BOB (Beste Oldies van België), plots zijn uitzendingen. Het kostenplaatje werd te hoog.

Sam Valkenborgh

BR>"Definitief? Niets is definitief in het leven, maar als de geldkraan wordt toegedraaid, kan je niets meer doen hé", zegt Peter Van Dam van Radio Flandria. Sinds januari werden de acht mensen die op dit moment nog bij de radiozender actief zijn, niet meer betaald. Zij stapten zelf naar de rechtbank. "Vandaag volgt eindelijk een uitspraak", zegt Van Dam. "Ik vermoed dat er dan donderdag of vrijdag een curator wordt aangesteld, zodat we snel weten welke partijen er nog in de race zijn. Want er is nog wel interesse. Ik krijg nogal wat telefoontjes van mensen die willen weten hoe de zaken er precies voorstaan."

"Eigenlijk zijn we naïef geweest", gaat hij verder. "Het is misschien stom, maar we hebben ons nooit beziggehouden met de boekhouding. Wij dachten dat alles goed ging, terwijl de aandeelhouders de cijfers natuurlijk wel kenden. Waarom hebben ze ons nooit iets gezegd van die tegenvallende cijfers? Nu is de deur in één klap toegegooid."

Net op het moment dat Vlaanderen zich opmaakt voor landelijke commerciële radio, geeft Radio Flandria er dus de brui aan. De kabelzender zat nochtans mee in de race naar één van de vrijkomende FM-frequenties. "Het onderzoek rond de haalbaarheid van die extra plaatsjes zou nog voor Pasen moeten worden bekendgemaakt. Qua slechte timing kan onze problematiek dus wel tellen. Want ook al loopt het toch nog goed af, de concurrentie rukt op, hé."