Fonny Bruyninckx mag niet op SP-lijst Aarschot

Fonny Bruyninckx krijgt geen plaats meer op de SP-lijst van Aarschot. Dat heeft het SP-bestuur beslist. 130 van de 153 SP-leden hebben zich met de lijst akkoord verklaard. Burgemeester Willy Schellens wordt lijsttrekker. "Fonny Bruyninckx heeft in de voorbije jaren regelmatig het vertrouwen van de SP geschonden. Op de gemeenteraden kwam hij vaak te laat. De verlenging van ons bestuursakkoord met de CVP heeft hij alleen voor ontvangst getekend", legt burgemeester Willy Schellens uit. "Hij misbruikte het bal van de burgemeester, dat geen SP-bal is, om affiches op te hangen en politieke strooibriefjes rond te delen. Ook zou hij contacten hebben met de VLD en beweren dat een aantal SP-leden tegen een coalitie met de CVP is."

Koen Huybens

BR>Fonny Bruyninckx heeft slechts 19 van de 153 stemmen achter zich gekregen. Op de SP-lijst van Aarschot staan voorts de schepenen Nicole Vanemelen, André Dekeyser en OCMW-voorzitter Willy Leers. Op de vijfde plaats staat Frans De Cremer. Dan volgen Jozef Verlinden, Martine Lowet, Doris Curinckx en Guy Van den Broeck. De SP-vrouwen palmen de plaatsen 17 tot en met 22 in, de jongeren de plaatsen 23 tot en met 28. Geert Schellens, zoon van de huidige burgemeester en SP-jongere, duwt de lijst. Volksvertegenwoordiger André Schellens, die bij de vorige verkiezingen lijstduwer was, komt niet meer op. Ook gemeenteraadslid Jaak Van den Broeck haakt af. Hij heeft de leeftijdsgrens bereikt. Raadslid René Verbist doet niet meer mee wegens gezondheidsproblemen.

Fonny Bruyninckx zelf vindt het jammer dat hij niet meer als SP-er mag opkomen. Hij is nu van plan een eigen lijst te vormen. Hij praat niet met de VLD en heeft de kopplaats bij het Vlaams Blok geweigerd. Fonny Bruyninckx kwam als opvolger in de huidige gemeenteraad. Het raadslid meent op heel wat steun van de bevolking te kunnen rekenen.

Nu in het nieuws