Anthuenis nogmaals met topfavorieten naar gala

Print
ANDERLECHT - Aimé Anthuenis heeft het weer klaargespeeld. Net als twee jaar geleden strijden zijn poulains om de Gouden Schoen. Toen Strulare, nu Kolinski. Na de broederstrijd Strupar-Oulare neemt Koller het dit jaar op tegen Radzinski. Of de supersonische Canadees even ontgoocheld zal zijn als Oulare twee jaar geleden, weten we woensdagavond.
Het lijdt geen twijfel: Anderlecht wint de Gouden Schoen?
Aimé Anthuenis: "Dat is toch heel normaal op basis van ons palmares? Ik verwacht Koller en Baseggio. Pas maar op voor Walter. In de tweede stemronde zal hij uit Wallonië veel krijgen. Als Jan wint, zal hij een extra handicap hebben overwonnen, want hij is buitenlander."
Michel Verschueren: "I hope it will be Anderlecht. De top-vijf is misschien wat veel. Met de top-drie ben ik content. We moeten de anderen ook iets gunnen. Denken jullie ook dat het Koller wordt? De beste trainer hebben we ook. Of krijgt hij concurrentie van Sollied?"
Roger Vanden Stock: "Pas maar op dat onze spelers elkaar niet te veel punten afpakken en dat Gert Verheyen de Gouden Schoen wint! Ik hoop het niet, maar het kan."

Vrezen jullie niet voor wrevel in de groep? Voor het eerst zullen de vedetten in een klassement gerangschikt staan?
Franky Vercauteren: "Nee. Iedereen zal de winnaar zijn trofee gunnen. Natuurlijk zal er maar één tevreden speler zijn en veel ontgoochelden, maar dit blijft niet hangen. Iedereen heeft zwaar ingecalculeerd dat het Jan wordt en koestert maar een stille hoop. Wij als trainers verwachten geen problemen achteraf. Integendeel. Het is een luxe zoveel kanshebbers in onze rangen te hebben. Het is vooral vervelend voor de anderen. Het zal weer zijn: Anderlecht dit en Anderlecht dat. Wat zal de commentaar zijn als de top-drie van Anderlecht is? Sommigen gunnen ons het licht in de ogen niet."
Verschueren: "Ach, tussen Koller en Radzinski kàn geen ongezonde rivaliteit zijn. Dat is een duo dat nooit ruziet. Iedereen ziet toch dat ze kameraden, broers, zelfs een tweeling zijn. We zorgen er allemaal wel voor dat de geest gezond blijft. Als bestuur spelen we het psychologisch spel goed mee. Soms kom je met een kleine attentie zoals een schouderklopje verder dan met een enveloppe met 5.000 frank."

Bij Genk zag de strijd Strupar-Oulare er nochtans niet gezond uit?
Anthuenis: "Dat was verschillend. Bij Anderlecht zijn ze met vijf, bij Genk waren ze met twee. Het stond op voorhand vast dat de verliezer zeer ontgoocheld zou zijn. Oulare zei dat hij nooit meer naar zo'n verkiezing zou gaan en stuurde zijn kat naar de Profvoetballer van het Jaar, die hij ook won. Maar ruzie is er nooit geweest. Souley heeft Branko gelukgewenst en heeft zijn ontgoocheling nooit uitgewerkt op zijn ploegmaats. Hier verwacht ik ook frustratie bij sommigen. De winnaar zal geprofiteerd hebben van het werk van de anderen. Maar wrevel? Dat denk en hoop ik niet."
Vanden Stock: "Rivaliteit voor een Gouden Schoen is voorbijgestreefd. Het is een eer hem te krijgen, maar in het verleden kreeg hij nog meer waardering. Er was een tijd dat er alleen de Gouden Schoen was, nu is er van alles."

Hebben jullie al iets georganiseerd om de sfeer donderdag opperbest te houden?
Glen De Boeck: "We hebben afgesproken dat de winnaar maandag een etentje betaalt aan de hele ploeg. Voor de rest is er in de kleedkamer weinig over de Gouden Schoen gesproken. Ik denk zelfs niet dat er ontgoochelden gaan zijn. Elke speler weet dat hij deel uitmaakt van het succes van het sublieme jaar 2000."

.

Nu in het nieuws