Fence wint De Prijs van Studio Brussel

Print
BRUSSEL - De zeventiende verjaardag van Studio Brussel werd gevierd met een live-uitzending van Club Brussel en de uitreiking van De Prijs. De prijs van het Studio Brussel-programma Puls ging naar de Limburgse groep Fence. Fence, die de ultieme cover van de Vlaamse punk-evergreen aller tijden I can't live in a living room van Red Zebra had ingeblikt, liet Atomic, Kolk, Orange Black, Janez Detd en Pat ver Elst achter zich en ging aan de haal met een origineel kunstwerk van Herman Houbrechts. Fence was best tevreden met de eer en de prijs. "Vorige week hebben we alle covers nog eens gehoord en we vonden onze eigen versie toch wel vrij goed", vertelt zanger-gitarist Lieven Verdin.
BR>"Wat wij van het origineel vinden? We kenden I can't live in a living room wel, maar we hebben er niet meer echt naar geluisterd. Heel die new wave-periode hebben we bewust een beetje aan ons voorbij laten gaan. Al die liedjes zijn nogal down en depressief. We zijn dus gewoon aan de slag gegaan met de tekst en de akkoorden van het liedje en we hebben er onze eigen happy feel good-versie van gemaakt."

Samenzang


Een versie die Red Zebra-zanger Peter Slabbynck best kon smaken. "Alle versies waren tof en het was maf om te horen wat de verschillende groepen met I can't live in a living room hebben gedaan. Ik was een beetje bang dat de tekst door de mand zou vallen, maar dat viel goed mee. Bij Fence vind ik de samenzang tussen de jongens vooral heel leuk." Peter Slabbynck had aan de ploeg van Puls zelf voorgesteld om iets te doen met het twintig jaar oude I can't live in a living room en heeft nu zelf de smaak te pakken om Red Zebra-klassiekers te coveren. "We amuseren ons echt met het maken van nieuwe versies", lacht de zanger.
Slabbynck heeft ook een beleefd briefje geschreven naar Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine om op zijn festival te mogen spelen. "Dat hebben we nog nooit gedaan", lacht de zanger. "Ik kom speciaal vroeger terug uit vakantie voor als het mocht lukken." Voorlopig komt er geen nieuwe cd - "we hebben wel cassettes vol ideeën, riffs en half afgewerkte nummers" - maar eind oktober is er in Brugge een speciaal Red Zebra-festival rond twintig jaar I can't live in a living room.

Nu in het nieuws