Zoete Inval blaast tien kaarsjes uit

Print
MIDDELKERKE - De tiende verjaardag van het Radio 2-programma De Zoete Inval met presentator Luc Appermont verliep zaterdag in Middelkerke onder gunstige omstandigheden. Een bewolkt binnenland, maar aan de kust scheen de zon. Misschien lag dat wel aan Frank Deboosere, samen met Margriet Hermans en Koen Crucke opnieuw present in het allereerste panel van tien jaar geleden. "Of ik de zon heb meegebracht? Ik zou het niet weten, maar het is in elk geval stralend weer hier. In het binnenland ligt dat enigszins anders." De weerman vond het allemaal prima, niet vanzelfsprekend, Sabine Hagedoren is persona non grata verklaard tussen Knokke en De Panne nadat ze verklaarde de kust lelijk te vinden.
BR>"Ach, ik vind heel Vlaanderen mooi, dus zeker ook de kust", suste Frank de gemoederen. Het publiek in het Casino had veel minder oog voor de zon en bestond uit fans van Luc Appermont en zijn Zoete Inval die uit heel het land waren gekomen. Sommigen stonden al om half negen voor de deur te wachten. Iedereen kreeg een glas champagne voorgeschoteld om te toasten op de jubileumuitzending. In het uurtje live radio werd niet afgeweken van de traditionele succesformule met simpele vraagjes en ludieke antwoorden. Zo leerde iedereen dat een tiende verjaardag goed is voor tin. De oorsprong van de grappen rond 1 april ligt dan weer in de 16de eeuw.
Een wijziging van de kalender maakte dat nieuwjaar op 1 januari werd gevierd en niet langer op 1 april. Dat nieuws drong bij gebrek aan kranten of tv pas jaren later door bij sommige mensen. Zij bleven feesten op 1 april, maar daarmee werd al gauw gespot. Ook een flinke portie onderbroekenlol ontbrak niet, maar dat mocht de feestvreugde niet bederven. Want meteen weet Koen Crucke nu wat een ballenknijper is. Zo noemen jongeren tegenwoordig een spannende zwembroek, juist.
Nu in het nieuws